Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος

ΕΣΠΑ

Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος

Όραμα του Συλλόγου είναι μια κοινωνία, όπου θα παρέχονται ίσες ευκαιρίες διαβίωσης και συμμετοχής σε όλους τους πολίτες. Για το σκοπό αυτό οι αρχές των ίσων ευκαιρών και της ισότητας των ανθρώπων διέπουν τη λειτουργία του φορέα μας.

ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Όραμα του Συλλόγου είναι μια κοινωνία, όπου θα παρέχονται ίσες ευκαιρίες διαβίωσης και συμμετοχής σε όλους τους πολίτες.

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ιδρύθηκε από 22 οικογένειες το 1990 με την προτροπή της κας Χαρίκλειας Χατζησεβαστού - Καθηγήτριας Παιδιατρικής Κλινικής Γενετικής Α.Π.Θ. Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στη χώρα και για φορέα Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εγγεγραμμένο στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εποπτευόμενο από αυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος

ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναπτύσσουμε δράσεις εξειδικευμένης εκπαίδευσης και προσέγγισης των ατόμων με σύνδρομο Down

Το προεπαγγελματικό Εργαστήρι "ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ" του Συλλόγου συνδρόμου Down Ελλάδος σας προσκαλεί σε ανοιχτή συζήτηση για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας ατόμων με νοητική αναπηρία την Τετάρτη 29/9/2021 στο Ξενοδοχείο MET (10:00-12:30).

Την Παρασκευή 23/4 ο εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, κ. Δαχλύθρας Κώστας, θα μιλήσει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ΖΟΟΜ .

Θέμα του ενημερωτικού απογεύματος: "Ομάδες γονέων: δυνατότητες και περιορισμοί". Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 18.30

Η δυναμική ομάδα εθελοντών του Συλλόγου μας προσκαλεί σε μια διαδικτυακή δράση Dance Aerobic στις 23/3/2021 στις 11:00. Η δράση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Το προγράμματα και οι δράσεις μας υλοποιούνται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας

Sensory Room
Εργοθεραπεία
Dance Studio
Αίθουσα Χορού
Art Studio
Καλλιτεχνικό Εργαστήρι
Dramatic Play Room
Θεατρικό Εργαστήρι
Music Room
Μουσικοθεραπεία
Activity Hub
Αθλητικές Δραστηριότητες

Βοήθησέ με ν' ανέβω τα σκαλιά μαζί σου

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Ενημερωθείτε για όλα όσα σας ενδιαφέρουν για το παιδί και για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι δραστηριότητες απευθύνονται τόσο σε γονείς όσο και σε παιδιά

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Υποστηρίξτε τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και την πρόοδο των παιδιών!

Οι πόροι του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος προέρχονται από τις συνδρομές των μελών του, από εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος ή φίλοι και συμπαραστάτες του και από δωρεές και χορηγίες. Με τα χρήματα αυτά καλύπτονται οι λειτουργικές ανάγκες και το μισθολογικό κόστος των εργαζομένων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος
ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN

BLOG

Είπαν και έγραψαν για εμάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποστολή του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη δράσεων εξειδικευμένης εκπαίδευσης και προσέγγισης των ατόμων με σύνδρομο Down, με απώτατο στόχο την υποστηριζόμενη εκμάθηση και ψυχαγωγία των ωφελουμένων του.

Πολιτική κατά της βίας

Ροδοπόλεως 5, Καλαμαριά, 55133, Θεσσαλονίκη
info@down.gr | logistirio@down.gr
+30 2310 435 363
Καρανιβάλου 31, Κάτω Τούμπα, 54454, Θεσσαλονίκη
info@down.gr | logistirio@down.gr
+30 2310 925 000 | +30 2310 940 500

ΣΤΗΡΙΖΩ | Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Στήριξης ΑμεΑ και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων και Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Μακεδονίας και Θράκης Με την υποστήριξη: Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας - Θράκης EDSA | European Down Syndrome AssociationΕΣΠΑ 2014-2020ΕΣΠΑ 2014-2020Greece360